Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Byens beste gutter!

Publisert: 21. mai 2009 - Tekst: Morten LygrestenDa var enda en 17.mai over for denne gang. I dag visste vi nok en gang at Skansens er det beste og stiligste buekorpset i Bergen by. Skansens deltok som vanlig i flaggtoget.

Da klokken var slagen 06.30, Var de første offiserene på plass for å gjøre en siste finpuss på uniformen. Klokken 07.00 da de første kanonskuddene gikk av fra Skansen, stod samtlige offiserer i ”giv akt”! Klokken 07.30 ble det servert en bedre 17.mai frokost til alle som hadde bestilt bord.

Klokken 08.00 begynte de første soldatene og slagerne å komme på plass, med gratis hot-dogs som fristet. Her var det nok til alle, og det var bare å hive innpå. Klokken 08.30 stilte byens stiligste korps på linje. 72 stolte skansegutter hadde møtt opp på Skansen for å feire dagen. Etter et minutt stillet i stram ”bue presenter”ved bautaen, ble det uniformskontroll for full musikk. Uniformene ble både sjekket en, to, tre og fire ganger før korpset var klart for avmarsj. Klokken 09.00 var det avmarsj fra Skansen og til Christi Krybbe skole, der vi møtte våre nabo korps. Klokken 10.30 marsjerte korpset ut av skolen. Ca. 11.15 var korpset opp stilt på Festplassen og klokken 12.00 marsjerte vi ut i Flaggtoget.

Klokken 13.00 ble dagen avsluttet med parade for fanen. Nå er det bare å glede seg til de andre store dagene i mai!

Skansens Bataljon viste seg definitivt fra sin beste side denne 17.mai og det var ingen ting å si på uniformering! Kjempe bra innsats gutter! Jeg gleder meg allerede til neste år.
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".