Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Fellesoppvisning SSS-alliansen
lørdag 9. mai 2009

Publisert: 9. mai 2009 - Tekst: Morten Lygresten


Da var enda en stor fellesoppvisning med SSS-alliansen over for denne gang, og enda en gang beviste vi at Skansens er best i disiplin og eksersis.

Klokken 13.15 var korpset oppstilt utenfor Skansen Brannstasjon. 58 stolte skansegutter hadde bestemt seg for å ta del i oppvisningen i år, det er 6 mer enn vi var i fjor. På en dag som denne hadde vi håpet på litt sol, men nei. Vi måtte ta til takke med å marsjere under et ekstremt truende vær. Da vi kom ned til Kjøttbasaren møtte vi Sandvikens som ventet på oss.

Derfra gikk turen videre til Tårnplass. Da vi ankom Tårnplass ble vi overrasket over at det ikke var noen Sydnæs Bataljon å se noe sted. Dermed ble korpset stående en god stund å vente på Sydnæs. Mens vi ventet oppdaget vi at det var et bryllup som skulle arrangeres i Tinghuset, dermed ble det ropt bue presenter fra begge korpsene som stod oppstilt. Brudefølget virket litt sjokkert da man kunne se rundt 90 gutter i bue presenter utenfor Tinghuset. Da Sydnæs endelig ankom ble det en rask sjefer for front og deretter marsjert til Fjellveien. Da vi ankom Skansesvingene ble det selvfølgelig slagerkonk! Skanseslagerene ga som vanlig alt! Og man kunne trygt si at det var Skansens som var den klare vinner.

Da vi var kommet til Fjellveien ble det servert ferske bagetter med ost og skinke. All ros til foreldregruppen for en fantastisk smakfull lunsj. Etter lunsjen marsjerte vi videre til Mulebanen. Klokken 16.00 stod korpsene oppstilt og klar for innmarsj på Mulebanen.

Skansens var først ut for å vise hva vi hadde trent på, og gjett om man kunne se at man hadde ligget i hardtrening. Da korpset var ferdig kunne man høre et kraftig skansehurra fra publikum. Skansens oppvisning ble etterfulgt av Sydnæs og Sandvikens.

Etter endt defilering ble det felles faneparade. Etter felles paraden ble det marsjert tilbake til Skansen hvor dagen ble avsluttet med nok en parade for fanen.

Takk til alle foreldre som var med å hjelpe til denne dagen! Flott innsats gutter!

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".