Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Feiret med stil!

Publisert: 30. mai 2010
Tekst: 2. kompanisjef Morten Lygresten
Foto: Jannicke Alvær / Svein Skjøtskift

Lørdag 29. mai var det tid for å feire Skansens Bataljons 150-års jubileum. Dagen startet allerede klokken 9.00 med flaggheising, med offiserer i stram giv akt. Husstyret disket så opp med en nydelig frokost til offiserene, jubileumskomiteen og hovedstyret.

Klokken 11.00 stilte 70 stolte skansegutter på linje. Alle fikk utdelt vår nye jubileumsmedalje. Korpset marsjerte så ned til Grand Selskapslokaler for en skikkelig soldatfest. Her var også representanter fra de andre buekorpsene invitert.

Skansesjef 2008 Sigurd Nødtvedt ønsket alle velkommen. Gallamiddagen bestod av kylling med tilbehør og en deilig iskake til dessert. Det ble også tid for litt underholdning Klokken 13.15 marsjerte vi tilbake til Skansen hvor gamlekarene ventet på oss. Skansens Bataljon og Skanseguttenes Forening marsjerte en runde i skansestrøket sammen, med stopp og taler fra Skansesjefen 1981 Harald Tvedt utenfor historiske hus i strøket.

Tilbake på Skansen ventet gratulanter fra de forskjellige buekorps og gamlekarforeninger. Vi fikk mange flotte gaver. Spesielt gavene fra Sydnæs og Verftes Kompani utmerket seg. Fra Sydnæs fikk vi et bilde av vinnerene av slager og fanebærer konkurransen på Buekorpsenes Dag, dette til inspirasjon til neste BkD. Vi fikk også tildelt Sydnæs orden i sølv, som er den høyeste utmerkelsen en utenforstående kan få av Sydnæs.

Vervegarden holdt en imponerende og morsom tale, som falt i god smak hos de aktive og alle tilskuerne. Gaven var en av veldig få gjenværende rifler som Verftet marsjerte med. Denne vil bli tatt veldig godt vare på av Skansens Bataljon.

Sandvikens Bataljon og Sandviksguttenes Forening ga oss til sammen 10000,- kroner. Fra John Mohn, som aldri har gått i korpset, men som har lagt sin elsk på Skansens Bataljon og Bergen, fikk korpset en ny sjefsabel.

Da alle taler var holdt, fikk sjefen ordet. Han takket først for alle de flotte gavene. Brit Moldestad fikk ros for sitt arbeid med foreldregruppen og damegarden de siste 10 årene og ble tildelt en blankett som et tegn på korpset takknemlighet.

Sjefen holdt så tale for en av våre mest markante og dyktigste gamlekarer de siste 20 årene, Holger Hagesæter. Han fikk korpsets høyeste utmerkelse, Helteborgorden. Han blir da den 41 som får denne utmerkelen.

Dagen på Skansen ble avsluttet med defilering og parade for fanen.

Men jubileumsfesten forsatte til langt på natt med voksenfest på Grand og nattparade for Skansen klokken 2.00.


2. kompanisjef Morten Lygresten presenterer...
Rådets rapport

- Sesongen 2010 -


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".