Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


Fellesoppvisning med SSS-alliansen


Publisert 8. mai 2011 - Tekst: Sjef Jørgen F.P. Mathiesen - Foto: Pål F.P. Mathiesen

Presis klokken 12.30 stilte 58 skansegutter på linje, klar for årets fellesoppvisning med SSS-alliansen. Etter en kort finpuss på uniformen, bega korpset seg nedover Skansesvingene, og videre til Torgallmenningen for å møte Sandvikens og Sydnæs. Etter at Sandvikens sjef hadde ønsket velkommen, og sjefene hadde tatt en kort prat, gikk turen tilbake over fisketorget mot Skansen. Sandvikens først, deretter Skansens, og bakerst gikk Sydnæs.

Tradisjonen tro ble det avholdt slagerkonkurranser i skansesvingene, og Skansens slagere viste seg også i år fra sin beste side. Ikke bare er de best på selve trommingen, men også på disiplin. Dette viste de til gangs da de trakk seg tilbake fra slagerkonkurransen til avtalt tid, mens Sandvikens og Sydnæs' slagere nektet å følge deres sjefers ordre. Etter å ha ventet en stund på at de gjenværende korpsene skulle gjøre seg klare til avmarsj, valgte Skansesjefen å ta med seg korpset å marsjere opp på Skansen. Dette hadde sin effekt, og bare minutter etter kom også de andre korpsene oppover.

I Fjellveien ble det endelig klart for lunch, og sultne gutter kunne kaste seg over maten som foreldregruppen hadde gjort klar. Baguetter, frukt og brus er en klassiker på en lang oppvisningsdag. I marsjen videre bortover i Fjellveien fikk mang en soldat prøve seg som sideoffiser, til stor glede for alle og enhver.

Presis klokken 16.00 startet korpsene innmarsjen til Mulebanen, akkompagnert av sine respektive marsjer. Det var møtt opp store mengder tilskuere, og dette gjorde at det ble enda morsommere å vise fram oppvisningen, som vi har øvd på hele våren. Forhåpentligvis blir det vel så mange publikummere neste år. Selve oppvisningen ble fra Skansens sin side levert prikkfritt. Vi viste nok engang hvilket korps i alliansen som er det beste på disiplin og eksersis. Man må også rose soldatene for at de holdt seg i ro i løpet av de andres oppvisning, selv om solen stekte på de svarte uniformene.

Etter at alle korpsene hadde fått vist frem sin oppvisning, ble det gjennomført defilering og felles faneparade. Ca. klokken 17.30 marsjerte korpset ut fra Mulebanen, og satte kursen mot Skansen.

Dagen ble avsluttet med parade for fanen om lag klokken 18.00.

En vel gjennomført fellesoppvisning fra Skansens sin side. Rådet er stolte av dere alle sammen!


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".