Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


Lurt av Skansegutten.no

Publisert 4. april 2011 - Tekst: Lars Petter Jørgensen & Norman Zachariassen


Bergens største avis Bergens Tidende gikk "fem på" i vår aprilsnarr om funnet av Helteborg. Søndag 3. april trykket de en artikkel om funnet av Helteborg. De ordnet til og med et bilde av et graveprosjekt. Alt dette på tross av at vi senere på dagen 1. april opplyste om at alt bare var tull.

Ryktene sier også at flere gamlekarer ble grundig lurt, selv om de nok ikke vil innrømme dette i dag. SkaFo medlem Lars O. Zachariassen, som har engasjert seg i Helteborg-historien ble veldig skuffet når dette viste seg å være tull. Søndagens vakt på Brushytten Fred Obert Vaksdal-Larsen kan også opplyse om at noen turgåere spurte etter veien til Helteborg.


Men tilbake til Lars O. Zachariassen. Mannen som har vist en glødende interesse for Helteborg gjennom flere år. En av dem vi virkelig vet ville satt stor pris på å kunne nyte Helteborg i all sin prakt.

Lars har tidligere forfattet en artikkel om Helteborg, som stod på trykk i Skansegutten i 2004 og 2005. Hvor han også etterlyser mer diskusjoner rundt dette temaet. Artikkelen kan leses i sin helhet her.

- Så Norman, hvordan reagerte egentlig din far på vår lille aprilsnarr?

- Har du sett det ?

- Hva da ?
Fredag formiddag ble Norman Zachariassen oppringt på skolen av sin far.

- Johnny ringte meg og fortalte at Helteborg endelig var funnet! Jeg slapp det jeg hadde i hendene, fant nærmeste datamaskin, og gikk inn på skansegutten.no… Men da skjønte jeg, etter å ha tatt et blikk på bildet, at det til min store skuffelse at det bare dreide seg om en aprilspøk…

- Lars hadde da, som nevnt, blitt ringt opp av avtroppende styreformann i Hovedstyret, Johnny Lyngbø, som overbrakte disse fantastiske nyhetene. Med sin engasjerte interesse for Helteborgs historie og lokalisasjon, ble Lars oppriktig lei seg på korpsets vegne da han oppdaget at det hele var oppspinn.

- Jeg synes skanseguttene virkelig fortjener å ha et sted å gå til, og da Johnny ringte kunne jeg ikke annet enn å bli virkelig glad. Til og med etter at han etter et par ganger nevnte at ”det var vel en aprilspøk” ville jeg ikke tro han, for det er jo tross alt ingen som spøker med Helteborg!”

- Når skuffelsen så har lagt seg kommer han med skryt til Johnny, for det skuespillet han stilte opp med i telefonen, det var imponerende. At hans egen sønn var med på lureriet fikk han vite senere på dagen. Og det var vel kanskje like greit…Lars O. Zachariassen er kjent som en humørspreder og en ivrig skansepatriot. Her fra 17. mai 2010.

Desverre var alt bare tull denne gangen. Men vi hadde en liten tanke bak dette også. Kanskje dette kan få enda flere til å tenke på hvor Helteborg kan ha vært. Kanskje noen i området har merkelige stein rester i hagen sin. Hvem vet, kanskje kan denne aprilspøken bli til virkelighet en gang i fremtiden. Da skal iallefall Skansegutten.no være først ute med fortelle dere om det. Hvis dere tror på oss da.
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".